Kult
Budapest Operettszínház: Előadások a sokszínűség jegyében
  • 2017. október 27.

A Budapesti Operettszínházban az idei szezonban 6 bemutatót tartanak. Az elsőn már túl is vagyunk, hisz szeptember 22-én került sor a Szegedi Szabadtéri Játékokon hatalmas sikerrel debütált A Notre Dame-i toronyőr budapesti premierjére.November 4-én érkezik Lehár nagyoperettje, a Luxemburg grófja, majd Rossini népszerű operája, A sevillai borbély december 6-tól kerül műsorra.Az új évben, 2018.január 19-én láthatja első ízben a nagyközönség Várkonyi Mátyás nagyhatású musicaljét, a Dorian Grayt, ezt követi a népszerű francia szerző, Jaques Offenbach operettje, a Kékszakáll, melyfebruár 23-án mutatkozik be, és végül, de nem utolsó sorben április 13-án pedig egy ősbemutatóval, Jávori Ferenc “Fegya” legújabb klezmer musicaljével, A farmerkirállyal zárul az évad. A mű Kállai István, a Budapesti Operettszínház egykori legendás fődramaturgjának ötlete és vázlatai alapján készült, dalszövegeit Müller Péter Sziámi írta. Már most nagyon várjuk!

A készülő produkciókat a teátrum állandó rendezői, Kerényi Miklós Gábor és Somogyi Szilárd mellett Székely Kriszta (Kékszakáll) és Réthly Attila (Dorian Gray) állítja színpadra.

Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető a színház által kijelölt irányt tartja az egyik legfontosabbnak: “tudunk-e irányt mutatni, hogy honnan hová tartunk, merre megyünk, mit akarunk. Nagyon nagy dolog, hogy a színháznak igazi hagyományai vannak, de tudni kell, hogy ahol hagyományok vannak, ott rendkívül lényeges a megújítás.” Ezt tükrözi a színház műsorpolitikája is: a Kálmán Imre Teátrum és az Átrium az érdekességek és a különlegességek helyszíne, a Raktárszínház a terepe a csemegéknek és a gyerekelőadásoknak, a Nagyszínpad pedig, ahova estéről estére 900 embert kell behozni, a klasszikusabb, siker orientált produkciók helye.

  Budapest Operettszínház

www.facebook.com/operettszinhaz

happy wheels