Itthon is egyre népszerűbb a chai latte, ez a teás-tejes finomság, ami kifejezetten az őszi, téli szezon kedvence, leginkább fűszerezése miatt.
Hoztunk nektek egy kiinduló receptet, de bármikor változtathatsz a fűszerezésén!
Hozzávalók:
- 2.5 dl víz
- 3 db teafilter
- 2 dl tej
- 0.5 dl habtejszín (elhagyható, de ettől nyilván krémesebb lesz)
- 0.5 tk őrölt fahéj
- 1 csipet kardamom
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 csipet gyömbér
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet szegfűbors
- 2 teáskanál barna cukor, méz, nyírfacukor, ki mit használ
Elkészítés:
- A teafiltereket egy nagyobb kancsóba helyezzük, és leforrázzuk 2,5 l vízzel.
- Amíg ázik, hozzáadjuk az összes fűszert és a cukrot. Az áztatás hossza attól függ, hogy mennyire szeretnénk erősen, zamatosan a teánkat. Mivel öntünk hozzá tejet és habtejszínt is, ezek mindenképpen lágyítják az összhatást. Ki kell tapasztalni, hogy a mi ízlésünk szerint hogyan a legfinomabb.
- Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és botmixerrel felhabosítjuk.
- Csészékbe öntjük.
- Tetszés szerint fahéjjal megszórhatjuk a tetejét és isteni mézes-gyömbéres kekszek mellé! 🙂
Olvass bele legújabb magazinunkba!