InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

aGarami ajánlja

Glutén- és allergénmentes finomságok ami vegán is!


Nemrégiben egy ételallergiás rendezvényen voltam műsorvezető. Ilyenkor általában pár percem van ebédelni, szerencsére pont a konferencia bejáratánál megismerkedtem a Golden Granet márkával, akik a pikáns vegán golyókból, mint gluténmentes húshelyettesítőből egy gyors ebédet összedobtak. Azon kívül, hogy jókor jött, gyorsan elkészült és finom is volt, meghívást kaptam a Lövőház utcai boltjukba.

Nos a társaság a vegán termékeiken kívül főként pékárukat és kekszeket gyárt, melyek mind gluténmentesek, továbbá nem tartalmaznak tejet, tojást, szóját, dióféléket, élesztőt és az EU által meghatározott 14 allergén egyikét sem. További érdekesség volt számomra, hogy a hagyományos pékáruk alapját képező gabonák helyett kölesből készülnek a termékek, így nemcsak rosttartalmuk hanem fehérjetartalmuk is magasabb, ami különösen fontos információ volt számomra, hiszen nem fogyasztok állati eredetű fehérjéket, ám szervezetem fehérjepótlásáról ettől függetlenül még ugyanúgy gondoskodnom kell.

A Lövőház utca 21. szám alatt található pékség és kávézó érdekessége, hogy itt található meg teljes paletta, azaz a sós és édes péksütemények, mint például kakaós, pizzás csiga, muffinok, de kalácsok is (és a rendezvény óta ezek is felkerültek a weboldalukra). Ottlétemkor felvétel is készült, a vegán életmód sajátosságairól beszélgettünk. (Az erről készült riportot megtalálhatjátok a Golden Granet Facebook oldalán (@goldengranet)). A tulajdonos hitvallása az egészségmegőrzés, így a vegán életmód mellett, szóba került a gluténmentes étrend is, és bár én fogyasztok gluténtartalmú ételeket, felmerült bennem, hogy érdemes erre jobban odafigyelnem, esetleg áttérnem a félig, vagy teljesen gluténmentes étkezésre is. Az árusított termékek kimondottan finomak, ráadásul a pékség folyamatosan bővülő termékkínálattal rendelkezik, mely mind a sós ízek kedvelőinek, mind pedig az édesszájúaknak kedvez.

Újdonság, hogy február elejétől vegán hamburgereket és pizzákat is készítenek majd a Lövőház utcában! A pizzák alapja, valamint a hamburgerzsemlék és a húshelyettesítők is mind saját fejlesztés, ezek a boltban már külön csomagolva kaphatóak, de én kíváncsian várom, hogy az ott készült burgert vagy pizzát megkóstolhassam. Addig is be kell érni a pékárukkal, péksüteményekkel, azokat tesztelve nyugodtan tudom őket ajánlani. Folyt. köv. ha lesz pizza!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben