InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

Te szoktál hálát adni?

TE SZOKTÁL HÁLÁT ADNI?

Fontos kérdés, ugyanis a szeretet mellett a hálának van a legnagyobb ereje. A mindennapi rohanó világban azonban gyakran elfelejtünk hálát adni mindazért, amink van. Mi is az a hála?

A hála az, amikor képesek vagyunk meglátni, hogy mi mindenünk van és mennyi mindent kapunk az élettől, a környezetünktől, embertársainktól nap mint nap. Ilyenkor meg tudjuk köszönni azokat a dolgokat is, amelyekről azt gondoljuk, hogy természetesen járnak nekünk.

A mindennapos elégedetlenség egyik legjobb ellenszere a hálaadás. Gondoljunk csak bele, milyen pozitív érzés a nap folyamán többször azon elmélkedni, hogy mi mindenünk van, milyen szép helyen élünk; ezzel szemben mennyivel másabb azon zsörtölődni, hogy „jajj erre már megint nincs pénzem”. Az utóbbi a hiányalapú gondolkodás. Amikor mindig úgy kezdjük a mondatot, hogy „nincs, kellene, jó lenne, az a baj, hogy, nem elég, stb…” Ebben az esetben arra koncentrálunk, ami nincsen. Mivel ez a fajta gondolkodás nem kecsegtet sok jóval, érdemes átformálni gondolatainkat és elkezdeni hálát adni a legkisebb apróságokért, hogy aztán képesek legyünk befogadni nagyobb volumenű dolgokat is.

Kezdetnek vegyük sorba, hogy melyek azok a dolgok, amikért hálásak lehetünk. Gondolhatunk anyagiakra is, de mindenképp gondoljunk például arra is, hogy van családunk, vannak barátaink, van párunk, valamiben jók vagyunk, valaki jót tett velünk ma, egészségesek vagyunk, tanultunk valami újat, és még sorolhatnánk. Előfordulhat olyan lelkiállapot is, amikor azt gondoljuk, nincs miért hálásnak lennünk. Ilyenkor még fontosabb abba belegondolni, hogy honnan jöttünk, hová tartunk, és milyen pozitív események kísértek minket eddig az utunkon.

Minél gyakrabban adunk hálát, annál jobban formálódik a gondolkodásunk pozitív irányba. Idővel akár naponta többször is eszünkbe fog jutni néhány apróságért hálát adni és minél gyakorlottabbak leszünk, annál inkább érezhetjük, hogy hálásnak lenni bizony megéri.

Ha már mindennapi érzéssé válik a gazdagságunkért való hála, akkor idővel megkönnyebbülhet az életünk, úgy érezhetjük, hogy kitárul előttünk az élet és megszépül a körülöttünk levő világ. Kitartó gyakorlással és erős akarattal reggelente már az elégedettség érzésével ébredünk és úgy fogjuk érezni, hogy ott vagyunk az életünkben, ahol lennünk kell. Viszont ehhez nem elég csakúgy végig mondani a dolgokat, hanem éreznünk is szükséges a hálát. Nem elég egyszer köszönetet mondani, érdemes többször megköszönni az élet adta lehetőségeket. Gondolkodásunk megváltoztatásával nem is olyan vészes befektetés ez, ha belegondolunk, hogy az életünk pozitívabb irányba haladhat tőle.


zajongo.blog.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben