InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKult

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Észak-Amerikában

Különleges turnén vett részt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Észak-Amerikában. 2016-ban 1956-os műsort vittünk, most pedig az 1848-as forradalom emlékére késztettük el műsorunkat. A program első felvonásában a 170 éves forradalomról emlékeztünk meg, a második részben pedig hazai, Kárpát-medencei folklórválogatást mutattunk be az amerikai, kanadai közönségnek.

A turné három hete alatt 10 nagyvárosban mutattuk be Spirit of Hungary 1848 című előadásunkat. Chicagótól Ottawáig, Vancouvertől Los Angelesig mindenhol telt ház előtt játszottunk, s a közönség munkánkat állótapssal díjazta.

Mindenkinek megvannak azok a gyökerei, illetve mindenki megtalálja azokat a párhuzamokat, amiket a turnén viszont láthatott a saját kultúrájából. Azokat az érzelmeket pendítettük meg, amiben egy kis hazaszeretet, egy kis magyarság benne van a nézőkben is. Legyen az amerikai vagy magyar, a nézőtéren átérzi a magyar kultúra szépségét, súlyát és mélységét.

Egy ilyen világszínvonalú, professzionális táncelőadásnál a szélesebb amerikai közönségnek, az amerikai családoknak, befektetőnek, diplomatáknak is meg lehet mutatni kultúránkat, azt a hihetetlen kincset, amit hozunk magunkkal. Mindezt úgy, hogy a gyönyörű, de nagyon kevesek által beszélt nyelvünk ismerete nem jelent akadályt. Ha kultúrdiplomáciai szempontokról beszélünk, azt hiszem az ilyen táncelőadás a legjobb választás.

A turnét a Nemzeti Kulturális Alap mellett a Hungarian Initiative Foundation támogatta.


Zsuráfszki Zoltán

Művészeti vezető

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben