Kult
ŐSZI KULTU-R-ANDI KALAUZ

Ismerős, hogy amikor mások élményeit görgetjük a social media falain, akkor azt látjuk, hogy mindenkinek milyen izgalmas programjai vannak, amikor meg végre mi jutunk oda, hogy na, csináljunk valamit, akkor meg semmi érdekes nem jut az eszünkbe?

Összegyűjtöttünk pár eredeti randiötletet az őszre, hogy ezen már senkinek ne kelljen gondolkoznia, csak menni, csinálni és élvezni őket.

  1. Atombunker kiállítás – Biztos kapcsolatban élőknek

Garantált az összebújás és a másik kezének el nem engedése a Budai Vár alatt található Sziklakórház kiállításain. A zegzugos termekben, ahol korabeli berendezési tárgyakkal és gépészettel, valamint Magyarország legnagyobb viaszfigura-kiállításával idézik fel a háborús állapotokat, az ember igazi izgalmakat élhet át. A téma nem vidám, de legalább van benne valami félelmetes, amitől a hős udvarló megmentőként tetszeleghet.  Most egyébként a Hirosimára és Nagaszakira ledobott két atombomba történetét dolgozza fel egy időszakos kiállítás (október 31-ig látogatható).

  1. Plakátkiállítás – Romantikára éheseknek

“Csupa boldogság vár ezután rád és rám…”
Hány nő hiányolja a romantikát a párjából! Ha a ti kapcsolatotokban is ritka vendég, ne csüggedj, az Országos Széchényi Könyvtár most tálcán kínálja a romantikát. A magyar hangosfilm plakátjai című kiállítást végignézve nyomon követhető, hogy a filmkészítők és a korabeli plakátkészítő művészek hogyan kívántak kedvet csinálni egy-egy filmhez. Ahogy a kiállításhoz készült kötetből is kiderül: „Teljesen mindegy volt, hogy milyen volt a film, ha Jávor Pál vagy Karády Katalin rajta volt a plakáton, a néző bement”. A kiállítás után teszteljétek, hogy most is így van-e ez: irány valamelyik mozi, s figyeljétek meg magatokon: nektek is elég, ha mondjuk Brad Pitt, Morgan Freeman, Meryl Streep, vagy Jenniwer Lawrence mosoly vissza a plakátról?
(október 7-ig látogatható)

 

  1. Kényeztető vasárnapi reggelik – Nem egyéjszakásoknak

Hogy a vasárnap reggelt milyen szombat éjszaka előzte meg, ahhoz nem sok közünk, de a hétvégétek utolsó napját szeretnénk mi megízesíteni egy remek ötlettel.

A Chéfparade vasárnapi kurzusával művészi szintre emelheted a reggelikészítés tudományát.  Lehet, hogy a jövőben a bundáskenyeret franciásan fogod majd elkészíteni, s a rántottába kolbász helyett majd lazac kerül?! Ki tudja…
Ha reggeliben verhetetlenek vagytok, válasszatok másik kurzust! A közös főzésnél már csak a közös kajálások jobbak.

(2017. szeptember 17.)

  1. Lovagló technikák – Új izgalmakat keresőknek

 Aki otthon hős lovagban szenved hiányt, az mutasson példát most a Hősök terén, ugyanis abból lesz bőven.  Szeptember közepén közel 400 ló és lovasa rohanja le a várost, hiszen a 10. Nemzeti Vágta hétvégéjén annyi program lesz egyszerre, ami máskor egy héten nem gyűlik össze. A lovas, fogat- és kocsitoló versenyek mellett ingyenesen követhetjük a lelátóról a látványos Tüzes Vágtát, s ha nem elég az izgalom, akkor sétáljunk át – kézenfogva – a Városligetbe, a huszártáborba, a résztvevő települések specialitásait felvonultató kulturális kavalkádon át.

(2017.09.15.-17.)

 

No comments so far!
Leave a Comment
happy wheels