Szórakozó
Így lehetünk Insta-sztárok!

5 + 1 tipp a profi Instagram-fotókért

Az Instát görgetve sokszor irigykedve nézzük a bloggerek és hírességek, vagy akár ismerőseink divatmagazinba illő, lájkvadász fotóit. Vajon hogyan csinálják? Aggodalomra semmi ok: a Szóda Műhely középiskolásoknak szervezett #varosipezsges workshopján elhangzott öt tipp segítségével profikká válhatunk mi is!

  1. Ügyeljünk a felbontásra! 

Érdemes arra törekedni, hogy olyan telefonnal fényképezzünk, amelynek a kamerája képes jó minőségű fotót készíteni. Minél nagyobb a felbontás, annál szebb, élesebb és részletgazdagabb lesz az eredmény.

  1. Rácsokra fel! 

A kompozíció sokkal harmonikusabb lesz, ha a rácsok segítségével egyenesítjük ki a kép horizontját, vagy a fotózni kívánt tárgyakat szimmetrikusan rendezzük el. A profi eredményhez érdemes a fókuszt középre rakni vagy oldalra tolni. Fontos a képarány is: ha pl. az 1:1-es megjelenést preferáljuk, a képet is annak megfelelően komponáljuk!

  1. Ne nagyíts!

Akkor sem érdemes a (digitális) zoom funkciót használni, ha szeretnénk felnagyítani a képet, vagy egy részletét kiemelni. Ez ugyanis jelentősen ront a fotó minőségén. Menjünk inkább minél közelebb a fotó tárgyához, hogy nagyítás és zoom nélkül készüljön szép, éles fénykép.

  1. Figyelj a fényekre!

Ha egy barátunkat fényképezzünk vagy éppen szelfit készítünk, a legjobb, ha a természetes vagy mesterséges fény enyhén oldalirányból jön. Ha ugyanis a kamera felől érkezik a fény, az alany nem tud rendesen a kamerába nézni, amikor pedig éppen mögötte van a fényforrás, akkor árnyékba kerül az arca a fényképen.

  1. Képszerkesztés – a filtereken túl

Filterezés előtt érdemes állítani a fényerőn, az élességen, esetleg változtatni a színhőmérsékleten, és csak ezután választani egy szűrőt – így sokkal egyedibb lesz a képünk.

+1. A hasznos hashtag

Bár jól elszórakoztatják barátainkat vicces, egyedi hashtagjeink, de ha az a vágyunk, hogy minél több lájkot kapjanak a képeinket, ismeretlen profilokat is célszerű megcélozni. Ezt pedig legegyszerűbben gyakori hashtagek használatával érhetjük el, ami alá sok hasonló érdeklődésű felhasználó tölti fel a fotóit, így nagyobb eséllyel figyelik egymás tartalmait. Ha pedig megérkeztek a lájkok, viszonozzuk őket az ismeretlen profilján, így még láthatóbbak leszünk az ő követői előtt is.

PÁLYÁZAT!!!
Pezsegj a várossal! Fotózz, tölts fel és nyerj!

Van egy jó képed? Most a Szóda Műhely „Városi pezsgés” Instagram-pályázatán GoPro kamerát nyerhet az a középiskolás, akinek fotója a legjobban adja át a városi pezsgés hangulatát.

Az Instagram-nyereményjáték további részleteiért kattints a szodablog.com-ra!

 

PLUSZ 1 RÁADÁS

6000 powerbank keresi méltó tulajdonosát!

Töltsd ki a noizz.hu kérdőívét a www.surveymonkey.com/r/varosipezsges oldalon, és ha szerencsés vagy, sosem fogsz lemerülni többé!

 

No comments so far!
Leave a Comment
happy wheels