Utazó
Peter’s Planet Travel- Ausztria

A kilencvenes években jutottam el először Ausztriába, pontosabban Bécsbe, a császárvárosba. Szerettem azt, hogy csokoládé és a lószag keveredik a levegőben, és azt is, hogy olyan lemezeket vásárolhatok, amiből még nincs Magyarországon. Aztán egyre többször mentem, volt, hogy hajóval végig a Dunán, mert azt akartam, hogy másképpen is megérkezzek, mint korábban és ezáltal megújuljon az élmény. Később, a nagy koncertek után a kinti barátaimnál aludtam, aztán már divatlap szerkesztőként tudósítottam a Vienna Fashion Week-ről és minden bécsi utam után azt éreztem, hogy sokkal gazdagabb
vagyok a kinti élményanyagtól. Már attól jókedvű lettem, hogy mindenki mosolyog.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet. travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok majd. Arra kértük, mutassa be magát és az egyik legutóbbi útjának emlékezetes pillanatait. A PetersPlanet.travel igazi lovebrand. A barátaimmal együtt és szeretettel raktuk
össze. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon és embereken keresztül mesél arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az üzenete, hogy bármit elérhetünk és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. Minden rajtunk múlik. Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, először a Magyar Rádió műhelyében, majd a Marie Claire alapító csapattagjaként és végül az InStyle főszerkesztőjeként utaztam sokat. Mióta a PetersPlanet.travel-t készítem, két kiállítást is szervezhettem, az egyiket a Kubában készült portréimból a Brody Studiosban, a Perzsa portrékat pedig már az Ar2Day Gallery felkérésére, a Kempinski Hotel Corvinusban állíthattam ki.

Élményt adó Ausztria

Az osztrákok eddigi tapasztalataim szerint két dolgot tisztelnek a legjobban, a hagyományaikat és a vendéget. És mindig mosolyognak. Szerintem a természetközeliségük (is) teszi, hogy magukkal és a környezetükkel is képesek harmóniában lenni és mindezt átadni a vendégnek. Mindig kisimultan érkezek haza egy osztrák hétvégéről, idén augusztus végén pedig egy jóga fesztiválra is elmegyek.
Ajánlom nektek is, velem is találkozhattok, St Antonban lesz augusztus 31-től szeptember 3-ig.

 

A világ egyik legélhetőbb városa

Bécs hajszálpontosan annyira van Budapesttől, mint a szülővárosom, Berettyóújfalu. 220 km. Talán éppen azért mert pontosan annyi kilométerbe kerül, ha hazamegyek, mintha Bécsbe utazom, érzem azt, hogy Budapestről milyen más világokba érkezem attól függően ha keletre vagy nyugatra indulok el. Nemrég fedeztem fel, hogy az a classy Bécs, amire annyira vágytam, komoly cool faktorral bővült és megértettem azt is, hogy miért választják Bécset rendszeresen a világ egyik legélhetőbb városának.

 

Ez is Bécs!

Ezt a Grinzing-ben magasan fekvő erdős-tisztásos részt teljesen véletlenül fedeztem fel, ahol váratlanul egy piknikre is meghívást kaptunk. Egy kurd család invitált az asztalához, hogy teával, kuszkusszal, frissen grillezett zöldségekkel és egyéb specialitásokkal halmozzon el minket a nyitottságunkért és a kíváncsiságunkért cserébe. A könnyű ebéd után a naplementét már egy borospince kerti székei és hófehér napernyői alatt töltöttük és a szabad alkotásról beszélgettünk.

 

Sacher torta a Sacher Hotelben

Bécs nagy ajándék. Közel van hozzánk és annyi minden történik benne egy olyan díszletben, amiért mások a világ másik feléről utaznak ide, hogy igazán szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy nekünk csak át kell ugranunk a szomszédba az élményért. Nekem az egyik kötelező kör a Sacher torta, nem tudok annyit enni belőle, hogy beteljek vele. Azt is tudom már, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy hol eszi az ember.

Instagram: @petersplanet.travel

Facebook: PetersPlanet.travel

No comments so far!
Leave a Comment
happy wheels